Polévka je grunt
11. 11. 2006
Pro moderní uspěchanou dobu jsou polévky vhodným řešením, jak se alespoň trochu stravovat zdravě. Jakákoliv teplá polévka dodá tělu potřebné tekutiny a energii, zlepší náladu, prohřeje, ale hlavně zasytí. Teplá polévka totiž v žaludku prodlužuje pocit nasycení.
Jakákoliv teplá polévka dodá tělu potřebné tekutiny a energii, zlepší náladu, prohřeje, ale hlavně zasytí. Teplá polévka totiž v žaludku prodlužuje pocit nasycení.
Vynález pro polévky – bujony
Dnešní hospodyňky mají vývar v zázračné kostce. Bujony jsou objevem moderní doby. Vznikaly původně pro námořnické kuchyně a později se dostaly na kuchyňské plotny. Je to tak jednoduché! Stačí jej lehce povařit a vývar nebo základ pro polévku máte hotov.
Chutím se meze nekladou
Dnes může mít vaše polévka chuť jakoukoliv. Polévka nemusí být jen ze zeleniny a masa, ale i z ovoce. Už jste někdy vařili meruňkovou polévku s piškoty či banánovou s parmazánem? A co teprve arašídovou polévku! Taky ne? Nevadí. Tady je jeden zajímavý recept. Snad si na něj vzpomenete, až půjdete sbírat borůvky.
Studená borůvková polévka
Co na to? borůvky, 100g cukr, 500ml vody, 200 g lučiny, šlehačka
Jak na to? Do hrnce nasypeme čisté propláchnuté borůvky, zalijeme vodou a přisypeme cukr. Borůvky rozvaříme. Po zchladnutí přidáme lučinu, rozmixujeme a necháme vychladit. Podáváme chlazené v miskách a ozdobíme kopečkem šlehačky. Přiložit můžeme piškot nebo oplatku.